Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Akceptuję

Robot kuchenny Bomann czerwony

Nowoczesny mikser planetarny to piękny i wydajny sprzęt dla każdego, kto lubi piec. 1100 W mocy zapewnia, że poradzisz sobie z najtrudniejszymi ciastami. Z powodzeniem ugniecie za ciebie ciasto na chlebmakaron czy pierogi. Już nie będziesz się męczyć wygniatając ciasto z trudem i bolącymi dłońmi. Teraz robot zrobi to za ciebie, a ty w tym czasie przygotujesz farsze i dodatki. Za pomocą dedykowanego mieszadła wymieszasz ciasto średniej gęstości, typu biszkopt. Możesz także ubić śmietanę czy ukręcić krem. Służy do tego wykonana ze stali nierdzewnej trzepaczka

Pojemna miska 5 litrów została wykonana ze stali nierdzewnej. Dzięki temu jest trwała, bezpieczna dla zdrowia a także łatwa w myciu. Jej wielkość umożliwia przygotowanie jednorazowo nawet do 3 kg ciasta. Stabilność pracy gwarantuje specjalny system przekładniowy wykonany z trwałych elementów.

Najważniejsze cechy miksera planetarnego Bomann KM 6010 CB:

  • Wysokowydajny sprzęt o mocy 1100 W
  • Elektroniczna regulacja prędkości
  • 5 litrowa misa ze stali szlachetnej na max. 2,5-3 kg ciasta
  • Aluminiowy mieszadło do mieszania - umożliwia równomierne mieszanie sporej ilości średnio gęstego ciasta
  • Aluminiowy hak do ciasta odlewany ciśnieniowo - do ciężkich ciast, na przykład ciasto drożdżowe lub chlebowe
  • Trzepaczka ze stali nierdzewnej do lekkiego kremu i puszystych białek jaj
  • Specjalny, wytrzymały mechanizm przekładniowy
  • Ramię wielofunkcyjne odchylane o 35 °
  • Mechanizm odblokowujący wysięgnik wielofunkcyjny
  • Obwód bezpieczeństwa
  • Przezroczysta pokrywa chroniąca przed zachlapaniem z otworem do napełniania (zdejmowana)
  • Szczególnie łatwy w obsłudze i czyszczeniu
  • Wysoka stabilność dzięki nóżkom z przyssawkami
  • Szybkozaciskowy uchwyt wiertarski do mocowania narzędzi
  • 220-240 V, 50 Hz, 1100 W

Rodzaje końcówek i ich zastosowanie:

  • Hak do zagniatania i wyrabiania ciężkich składników takich jak ciasto na chleb, bułki, wyrabianie ciasta na makaron, pierogowe, drożdżowe, faworkowe, pierniki itp. oraz wstępnego mieszania składników.

  • Mieszadło do ucierania i miksowania średnich składników takich jak gęste kremy, ciasto na naleśniki, biszkoptowe, ser na sernik, pasztety, farsze, mięso mielone, lukru, nadzienia, eklerów, ziemniaków puree itp.

  • Trzepak do ubijania lekkich składników takich jak piany z białek, jajek, śmietany, kremów gotowych, budyniu, majonezu, musów, sufletów, panierki, wyrabiania lekkich ciast biszkoptowych bez tłuszczu itp.

Wymiary (ok. szer. x wys. x gł.) i waga

  • Produkt: 350 x 320 x 210 mm; 4,6 kg
  • Pudełko: 410 x 364 x 248 mm